Home / Newsletter / Βασικά χαρακτηριστικά και διαχείριση των ασθενών με φλεβική θρομβοεμβολική νόσο (VTE) : Ευρήματα από το μητρώο καταγραφής  GARFIELD-VTE

Βασικά χαρακτηριστικά και διαχείριση των ασθενών με φλεβική θρομβοεμβολική νόσο (VTE) : Ευρήματα από το μητρώο καταγραφής  GARFIELD-VTE

Ο χειρισμός των ασθενών με φλεβική θρομβοεμβολική νόσο (VTE), η οποία περιλαμβάνει την εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση (DVT) και την πνευμονική εμβολή (PE), ποικίλλει ανά τον κόσμο. Η μελέτη GARFIELD-VTΕ (Global Anticoagulant Registry in the FIELD – Venous Thromboembolism) είναι μια προοπτική  μελέτη παρατήρησης  10,685 ασθενών με  διαγνωσμένη VTE  που εντάχθηκαν στο διάστημα  05/2014 – 01/2017 σε 417 κέντρα από 28 χώρες. Όλοι οι ασθενείς παρακολουθούνται για τουλάχιστον 3 χρόνια. Περιγράφονται τα βασικά χαρακτηριστικά καθώς και ο μετέπειτα  χειρισμός των συμμετεχόντων για διάστημα 30 ημερών.

Στο συνολικό πληθυσμό (50.4% άνδρες) η μέση ηλικία ήταν 60 έτη και  το 61.7% είχε DVT, ενώ το 38.3% είχε PE±DVT. Οι συχνότεροι παράγοντες κινδύνου ήταν η πρόσφατη χειρουργική επέμβαση (12.5%), η νοσηλεία (12.0%) και ο τραυματισμός των  κάτω άκρων (7.8%), ενώ κατά τη διάγνωση το 10.1% είχε ενεργό καρκίνο και το 5.7% ήταν χρόνια κατακεκλιμμένοι. Το 90.9% των ασθενών αντιμετωπίσθηκε μόνο με αντιπηκτική θεραπεία (OAC), το 5.1% έλαβε θρομβολυτική ή/και χειρουργική/μηχανική θεραπεία ±OAC και το 4.0% δεν έλαβε καμία θεραπεία.

Μετά τη διάγνωση χορηγήθηκε αποκλειστικά  παρεντερική αντιπηκτική αγωγή στο 17.6% των ασθενών, ακολουθούμενη από NOACs και VKA στο 16.4% και 26.8% αντίστοιχα. Μονοθεραπεία με ΝOAC έλαβε το 32.3% των ασθενών, ενώ το 5.9% έλαβε μόνο VKA. Τα αρχικά ευρήματα από αυτό το παγκόσμιο μητρώο καταγραφής GARFIELD-VTE υπογραμμίζουν την ετερογένεια στα χαρακτηριστικά και τη διαχείριση των ασθενών με VTE.

Η συνέχεια της προοπτικής καταγραφής θα αποκαλύψει το αντίκτυπο αυτής της ανομοιογένειας στην έκβαση των ασθενών.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κοινοποιήστε το...

Shares
Top
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.