Home / Newsletter / Η πρασουγρέλη και η τικλαγρελόρη έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα και ασφάλεια σε ασθενείς με STEMI (μελέτη PRAGUE 18)

Η πρασουγρέλη και η τικλαγρελόρη έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα και ασφάλεια σε ασθενείς με STEMI (μελέτη PRAGUE 18)

Η μελέτη PRAGUE 18 είναι η πρώτη head to head μελέτη σύγκρισης της αποτελεσματικότητας και ασφάλειας μεταξύ της πρασουγρέλης και της τικαγρελόρης σε ασθενείς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου με ανάσπαση του διαστήματος ST (STEM) που υποβλήθηκαν σε πρωτογενή ή άμεση PCI.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, στην οποία συμμετείχαν 1.230 ασθενείς με STEMI και η οποία διακόπηκε πρόωρα μετά την πρώτη ενδιάμεση ανάλυση, δεν υπήρχε καμία διαφορά ανάμεσα στα δύο φάρμακα όσον αφορά στο πρωτογενές καταληκτικό σημείο, ένα σύμπλοκο που περιλάμβανε θνητότητα, νέο έμφραγμα, ανάγκη για οξεία νέα επέμβαση στο πάσχον αγγείο, εγκεφαλικό επεισόδιο, σοβαρή αιμορραγία ή παράταση της νοσηλείας πέρα των 7 ημερών (4,0% και 4,1% αντίστοιχα, p=0,939). Αυτή η ανάλυση παρουσιάζει στοιχεία από τις πρώτες 30 ημέρες της παρακολούθησης των ασθενών. Η παρακολούθηση των ασθενών θα διαρκέσει 1 χρόνο και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2017.

Motovska Z et al. Prasugrel Versus Ticagrelor in Patients With Acute Myocardial Infarction Treated With Primary Percutaneous Coronary Intervention: Multicenter Randomized PRAGUE-18 Study. Circulation 2016;134:1603-1612.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Κοινοποιήστε το...

Shares
Top
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.