Home / Newsletter / Το Adexanet Alfa αποτελεί αποτελεσματικό παράγοντα αναστροφής της δράσης των αναστολέων του παράγοντα Χα (μελέτη ΑΝΝΕΧΑ-4) 

Το Adexanet Alfa αποτελεί αποτελεσματικό παράγοντα αναστροφής της δράσης των αναστολέων του παράγοντα Χα (μελέτη ΑΝΝΕΧΑ-4) 

Η ενδιάμεση ανάλυση της μελέτης ANNEXA-4 έδειξε ότι μια αρχική δόση και η επακόλουθη έγχυση 2 ωρών του Andexanet Alfa, ενός ειδικά σχεδιασμένου αντίδοτου που αναστέλλει την οξεία αιμορραγία-δυνητικά απειλητική για τη ζωή, που σχετίζεται με τη λήψη αντιπηκτικών και συγκεκριμένα των αναστολέων του παράγοντα Χα, φαίνεται να δρα γρήγορα, αποτελεσματικά και να είναι καλά ανεκτή από τους ασθενείς.

Το Andexanet Alfa μείωσε την αντιπηκτική δράση των αναστολέων του παράγοντα Χα κατά περίπου 90% μέσα σε μισή ώρα σε 67 ασθενείς, μέσης ηλικίας 77 ετών, με οξεία μείζονα αιμορραγία μετά τη λήψη απιξαμπάνης ή ριβαροξαμπάνης, με αποτέλεσμα την επίτευξη επαρκούς αιμόστασης σε 12 ώρες στα περισσότερα άτομα (79%). Τα αίτια της αιμορραγίας ήταν κατά 49% από το γαστρεντερικό σύστημα, ενώ το 42% των ασθενών εμφανίστηκε με ενδοκράνια αιμορραγία.

Connolly SJ et al. Andexanet Alfa for Acute Major Bleeding Associated with Factor Xa Inhibitors. N Engl J Med. 2016;375:1131-41.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Κοινοποιήστε το...

Shares
Top
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.