Home / Έρευνα & Εκπαίδευση / Χρηματοδότηση Έρευνας

Χρηματοδότηση Έρευνας

Το Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή (Ι.Μ.Ε.Θ.Α.) χρηματοδοτεί ετησίως ερευνητικά πρωτόκολλα σχετικά με τη Θρόμβωση.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για χρηματοδότηση έρευνας έχουν μόνο τα μέλη του Ι.Μ.Ε.Θ.Α.

Η συγγραφή των ερευνητικών προτάσεων θα γίνεται στα αγγλικά στο ειδικό έντυπο υποβολής.

Η χρονική διάρκεια της προτεινόμενης έρευνας δεν θα υπερβαίνει τα 2 έτη ενώ το συνολικό αιτούμενο ποσό χρηματοδότησης θα είναι μέχρι 5.000 €.

Διευκρινίζεται ότι στις επιλέξιμες δαπάνες δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται μισθοί ή υποτροφίες των ερευνητών που συμμετέχουν στην ερευνητική πρόταση.

Οι ερευνητικές προτάσεις θα πρέπει να υποβάλλονται σε τρία αντίγραφα συνοδευόμενα από σύντομα βιογραφικά των μελών της ερευνητικής ομάδας καθώς και από ένα CD το οποίο θα περιέχει την πρόταση σε ηλεκτρονική μορφή. Η υποβολή θα γίνεται στα γραφεία της Εταιρείας (Μαιάνδρου 23, Τ.Κ. 115 28, Ιλίσσια, Αθήνα). Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων κάθε έτους είναι η 30η Ιουνίου.

Σε περίπτωση χρηματοδότησης μιας πρότασης, θα καταβάλλεται άμεσα το ήμισυ του εγκεκριμένου ποσού. Στο τέλος του πρώτου έτους, ο Επιστημονικώς Υπεύθυνος του έργου θα πρέπει να υποβάλλει έκθεση προόδου προκειμένου να καταβληθεί το υπόλοιπο 50% του εγκεκριμένου ποσού. Μετά τη λήξη του έργου, ο Επιστημονικώς Υπεύθυνος υποβάλλει τελική έκθεση πεπραγμένων καθώς και περίληψη στο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ι.Μ.Ε.Θ.Α με τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας. Στην περίληψη καθώς και στις δημοσιεύσεις που πιθανώς προκύψουν, θα πρέπει να αναφέρεται ότι «Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή» ή στα αγγλικά «The present study was supported by a research grant from the Institute for the Study and Education on Thrombosis and Antithrombotic Therapy».

Οι ερευνητές είναι υπεύθυνοι για την τήρηση όλων των ηθικών και νομικών κανονισμών που καθορίζουν την έρευνα.

Η αξιολόγηση των προτάσεων γίνεται κάθε χρόνο από 3/μελή επιτροπή η οποία αποτελείται από ανεγνωρισμένους επιστήμονες στο χώρο της θρόμβωσης από την Ελλάδα ή/και το εξωτερικό και ορίζεται ετησίως από το ΔΣ του Ι.Μ.Ε.Θ.Α. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται το Νοέμβριο κατά την τελετή έναρξης του Χειμερινού Σχολείου του ΙΜΕΘΑ.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τη Γραμματεία του Ι.Μ.Ε.Θ.Α, Τηλ.: +30 210 7211845, Fax: +30 210 7215082, E-mail: [email protected]

Κοινοποιήστε το...

Shares
Top
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.