Home / Newsletter / Andexanet alfa και αιμορραγικά επεισόδια οφειλόμενα σε αναστολείς του παράγοντα Xa (ΑΝΝΕΧΑ-4 trial)

Andexanet alfa και αιμορραγικά επεισόδια οφειλόμενα σε αναστολείς του παράγοντα Xa (ΑΝΝΕΧΑ-4 trial)

Το Andexanet alfa είναι μια ανασυνδυασμένη ανενεργός μορφή του ανθρώπινου παράγοντα Xa που αναπτύχθηκε για αναστροφή της δράσης των αναστολέων του παράγοντα Xa. Η μελέτη συμπεριέλαβε 352 ασθενείς με μείζονα αιμορραγία εντός 18 ωρών μετά τη χορήγηση ενός αναστολέα παράγοντα Xa. Οι ασθενείς έλαβαν άπαξ  την αρχική δόση andexanet ακολουθούμενη από 2ωρη έγχυση.

Τα πρωτογενή καταληκτικά σημεία ήταν η εκατοστιαία μεταβολή της αντι-FXa δραστικότητας  μετά τη χορήγηση  και το ποσοστό των ασθενών με εξαιρετική ή καλή αιμοστατική αποτελεσματικότητα στις 12 ώρες μετά το τέλος της έγχυσης, με βάση προκαθορισμένα κριτήρια. Στους ασθενείς υπό απιξαμπάνη, η διάμεση τιμή της αντι-FXa δραστικότητας μειώθηκε κατά 92% μετά την αρχική έγχυση andexanet. Στην υπο-ομάδα ασθενών που έλαβαν ριβαροξαμπάνη, η αντίστοιχη ελάττωση ήταν επίσης κατά 92%.

Εξαιρετική ή καλή ικανότητα αιμόστασης σημειώθηκε σε 204 από τους 249 ασθενείς (82%). Σε διάστημα παρακολούθησης 30 ημερών, σημειώθηκαν 49 (14%) θάνατοι και 34 (10%) θρομβωτικά συμβάματα. Σε ασθενείς με μείζονα αιμορραγία υπό θεραπεία με αναστολείς του FXa, η θεραπεία με το andexanet μείωσε σημαντικά την αντι- FXa δραστικότητα και το 82% των ασθενών είχε εξαιρετική ή καλή αιμοστατική αποτελεσματικότητα σε 12 ώρες.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κοινοποιήστε το...

Shares
Top
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.