Home / Newsletter / H μπιβαλιρουδίνη δεν είναι ανώτερη της μονοθεραπείας με ηπαρίνη σε ασθενείς με STEMI και NSTEMI που υποβάλλονται σε PCI

H μπιβαλιρουδίνη δεν είναι ανώτερη της μονοθεραπείας με ηπαρίνη σε ασθενείς με STEMI και NSTEMI που υποβάλλονται σε PCI

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας πολυκεντρικής τυχαιοποιημένης κλινικής μελέτης που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine και παρουσιάστηκε στο ESC Congress 2017, η μπιβαλιρουδίνη δεν είναι ανώτερη της ηπαρίνης ως προς τη θνητότητα, το υποτροπιάζον έμφραγμα του μυοκαρδίου ή τα σοβαρά αιμορραγικά επεισόδια σε ασθενείς με STEMI ή NSTEMI που υποβάλλονται σε PCI. Σε αυτή τη μελέτη (VALIDATE-SWEDEHEART), ασθενείς με STEMI (n = 3005) ή NSTEMI (n = 3001) τυχαιοποιήθηκαν να λάβουν μπιβαλιρουδίνη ή ηπαρίνη κατά τη διάρκεια της PCI, η οποία πραγματοποιήθηκε κυρίως με κερκιδική προσπέλαση. Οι ασθενείς ελάμβαναν ισχυρό ανταγωνιστή του υποδοχέα P2Y12 χωρίς τη χρήση αναστολέων της γλυκοπρωτεΐνης IIb/IIIa. Το πρωτεύον τελικό σημείο ήταν ο συνδυασμός θανάτου από όλες τις αιτίες, μείζονος αιμορραγίας ή εμφράγματος του μυοκαρδίου στις 180 ημέρες.

Δεν υπήρχε σημαντική διαφορά μεταξύ των ομάδων της μπιβαλιρουδίνης και της ηπαρίνης ως προς το πρωτεύον τελικό σημείο στις 30 (p=0,21) και στις 180 ημέρες της παρακολούθησης (p=0,54). Μικρές διαφορές παρατηρήθηκαν στη συχνότητα εμφάνισης της θρόμβωσης του stent μεταξύ των δύο ομάδων, χωρίς, όμως, να είναι στατιστικά σημαντικές (p=0,09).

Κοινοποιήστε το...

Shares
Top
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.